В Раді вважають, що чиновникам не обов'язково знати українську мову

Читать на русском
Народні депутати відмовилися підтримувати законопроект щодо запровадження обов'язкових іспитів з української мови для державних службовців.

Верховна Рада України відмовилася підтримувати законопроект про обов'язкове складання іспитів з української мови кандидатами на посади державних чиновників.

За документ проголосували лише 152 народних обранці, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Законопроект передбачав також, що порядок проведення зазначених іспитів мав би затверджувати Кабінет міністрів. Крім того, законопроект мав на меті встановити додаткові обмеження при прийнятті на держслужбу, адже влаштуватися на роботу в держструктури не змогли б особи, які не володіють українською мовою на рівні, необхідному для виконання посадових обов'язків.

Разом з тим, цілком імовірно, що окремі положення законопроекту будуть враховані під час роботи над законом про державну службу.

Не секрет, що у вищих ешелонах влади України немало чиновників, які віддають перевагу у спілкуванні іншим мовам. У першу чергу це стосується іноземних «легіонерів» держструктур.

Нагадаємо також, що днями в Україні завершилось зовнішнє незалежне тестування з української мови для абітурієнтів. Як зазначають у МОН, воно показало, що загалом випускники шкіл володіють українською мовою задовільно, однак кількість тих, хто склав тест на «відмінно» значно менша, ніж у попередні роки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: