Порошенко розповів, скільки українських військових загинуло на Донбасі

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що за час конфлікту на Донбасі загинуло 1,8 тис. українських військових і близько 7 тис. мирного населення.

Президент України Петро Порошенко заявив, що за час конфлікту на Донбасі загинуло 1,8 тис. українських військових і близько 7 тис. мирного населення.

Про це він повідомив в інтерв'ю BBC, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Це – катастрофа, і катастрофа не тільки для матерів, а для всієї країни. Катастрофа для кожної з сімей, які втратили 1800 солдатів, для кожної з сімей, які втратили майже 7000 цивільних», – зазначив Порошенко.

Президент назвав такі цифри результатом агресії Росії проти України. «І ми повинні говорити про відповідальність для людини, відповідального за цю агресію. І я впевнений, що зроблю все можливе, щоб припинити цю агресію і не допустити зростання кількості жертв», – додав Глава держави.

Він також повідомив, що буквально за декілька місяців на Донбасі було затримано більше 80 російських військовослужбовців. «Давайте говорити прямо – ми не воюємо з підтримуваними Росією сепаратистами. Це – справжня війна з Росією. Сьогодні захопили двох російських військових, кілька тижнів і місяців тому захопили двадцять і шістдесят, відповідно, солдат російських спеціальних підрозділів. Це – черговий сильний доказ», – зазначив Порошенко.

За його словами, йдеться про реальних офіцерів російських сил спеціального призначення, які приїхали воювати на територію України. Президент підкреслив, що із затриманими російськими військовими поводяться у відповідності до всіх гуманітарних норм.

«Ми даємо доступ до цих солдатів всім гуманітарним організаціям. До них вже приходили представники ОБСЄ та Червоного Хреста. Які ще докази ми повинні надати світові? Хоча світ нам і так довіряє. Які докази ми повинні ще надати Росії, що це їхні солдати, їх регулярні сили і їх війна і агресія?», – резюмував Порошенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: