Американська преса прогнозує економічний колапс в Україні

Читать на русском
Україна програє економічну війну з Росією. При цьому велика частина провини за те, що відбувається в Україні лежить на Москві, оскільки уряд Росії хоче підірвати спроби України переорієнтуватися в бік Заходу.

Україна програє економічну війну з Росією. При цьому велика частина провини за те, що відбувається в Україні, лежить на Москві, оскільки уряд Росії хоче підірвати спроби України переорієнтуватися в бік Заходу.

Про це сьогодні написав оглядач американського Forbes Марк Адоманіс, інформує «Слово і Діло».

«Нічого, що відбувається в Україні, не відбувається у вакуумі, і політика Росії була свідомо спрямована на збільшення економічного болю», – пише Адоманіс.

На його думку, Кремль виніс простий урок з того, що відбувається – якщо протриматися трохи довше Києва, український уряд просто завалиться.

За оцінкою експерта, Сполучені Штати і їхні європейські союзники явно мають можливість дати Україні більше грошей, але досі їм не вистачало на це волі. Незважаючи на те, що потреби України за минулий рік зросли, розміри західної допомоги, обіцяної Києву, залишаються вкрай скупими.

Раніше The New York Times опублікувала похмуру оцінку політичної та економічної ситуації в Україні. На думку оглядачів видання, почуття оптимізму від майбутньої економічної реформи до цього моменту повністю випарувалося. «В даний час очікування швидко скориговані в бік зниження з урахуванням економічного колапсу, який продовжує набирати обертів», – зазначає видання.

Такий погляд з-за океану чомусь не корелюється з обіцянками українських політиків. І Яценюк, і Порошенко, і інші реформатори, на яких українці покладали величезні надії, обіцяли стабілізацію економіки найближчим часом. І добре б, авторитетні видання говорили про відсутність росту – ні, вони кричать про стрімке падіння. Назріває питання: що не так з професіоналами, до рук яких ми поклали своє матеріальне благополуччя?

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: