Порошенко використовує вплив, щоб закрити справу про земельні махінації – RFE/RL

Читать на русском
Порошенко міг використати свій вплив на слідство з метою покласти край розслідуванню земельної угоди, направленої на будівництво приватного особняка в історичному місці в Києві.

Президент України Петро Порошенко міг використати свій вплив на слідство з метою покласти край розслідуванню земельної угоди, направленої на будівництво приватного особняка в історичному місці в столиці України.

Про це йдеться в матеріалі англомовної версії «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

У публікації сказано, що «за останні сім років Порошенко тихцем придбав понад гектар землі, яка охороняється законом, в елітному Печерському районі Києва і нещодавно припинив розслідування щодо ушкоджень, завданих будівельними роботами на його ділянці спорудженню XVIII століття».

Ділянка Порошенка знаходиться на вулиці Радіальній в житловому кварталі Царське село на західному березі Дніпра. У цьому ж районі знаходиться і найбільш відома історична пам'ятка міста – Києво-Печерська лавра. Цікаво, що ділянкою через дорогу, згідно з даними розслідування, володіє соратник і діловий партнер Президента, народний депутат Ігор Кононенко, який також побудував там особняк.

Матеріал на сайті радіостанції базується на розслідуванні «Царське село Порошенка», яке ще в лютому вийшло в програмі «Схеми» на Першому національному телеканалі. Дану програму українські журналісти роблять за підтримки української версії «Радіо Свобода».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: