Експерт: Голосування за відставку Мірошника – знак, що Клюєва і Мельничука не позбавлять недоторканності

Читать на русском
Валентин Гладкихполітичний експерт

Якщо Верховна Рада не змогла відразу задовольнити правове рішення нейтрального депутата Мірошника, то позбавлення недоторканності Клюєва та Мельничука – недосяжне для депутатів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт аналітичної групи «Левіафан» Валентин Гладких, аналізуючи ситуацію навколо звільнення депутата Андрія Мірошника та процесу голосування депутатів.

«Кріпацтво в Україні скасовано давно, отже людина має право на вільний вибір, не прив'язана до свого робочого місця і має право звільнитися за власним бажанням. Якщо депутат Мірошник виявив бажання звільнитися, ніхто не може йому заборонити. Голосування за його звільнення – це ганьба українського парламентаризму», – вважає політолог.

За його словами, процес голосування може бути свідченням того, що у Верховній Раді немає коаліції.

«Проблеми у його звільненні не було. Мірошник не є депутатом-мажоритарником, не потрібно проводити додаткові вибори, коаліція не втрачає свого члена, оскільки зайшов би наступний за списком. Але це внутрішньофракційна боротьба та доведення своєї впливовості. Дуже красномовною була заява Геращенка про те, що це широкий жест порядної людини, яка нам потрібна в парламенті, й тому «БПП» частково не голосував. Це показово», – аналізує Гладких.

Підсумовуючи, політолог зазначив, що якщо сьогодні довелось п'ять разів голосувати за звільнення абсолютно нейтрального персонажа, то зрозуміло, що це сигнал про те, що позбавити недоторканності Клюєва та Мельничука буде ще проблематичніше.

Зазначимо, раніше Верховна Рада достроково не змогла припинити депутатські повноваження Андрія Мірошника, який склав свій депутатський мандат після скандалу. За постанову №2811 нардепи голосували тричі. Лише з п'ятої спроби ВР таки задовольнила рішення Мірошника.

Нагадаємо, напередодні репортери зафіксували, як Мірошник в будівлі парламенту планував відпустку на Мальдівах вартістю понад 10 тисяч євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: