Війна вдарила по ринку праці. Лише на Донеччині на одну вакансію – 16 безробітних

Читать на русском
Офіційні дані Державної служби статистики свідчать про те, що кожна двадцята особа працездатного віку, котра не має роботи, проживає на Донеччині.

Донецька область виявилася регіоном з одним із найвищих рівнів безробіття по Україні, адже на одне робоче місце там претендують 16 чоловік.

Загалом, кожен двадцятий безробітний в Україні наразі зареєстрований в Донецькій області – такі дані озвучили в середу в Донецькій областній військово-цивільній адміністрації та Держслужбі зайнятості, передає «Слово і Діло».

Так, протягом січня-квітня 2015 року до центру зайнятості в регіоні звернулися 41,7 тис. людей працездатного віку. Частину з них вдалося працевлаштувати, ще частина отримує допомогу по безробіттю (середній рівень якої сьогодні складає 1259 грн). Станом на 1 травня 2015 року в регіоні офіційно зареєстровані безробітними 23,4 тис. людей.

Разом з тим, загальна кількість безробітних по Україні складає вже 486,4 тис. осіб. При цьому, зафіксовано, що в порівнянні з 2013 роком у 2014-му рівень безробіття зріс на 2%. Наприкінці минулого року не мали офіційного працевлаштування 9,3% економічно активних українців.

Цікаво, що, відповідно до дослідження, опублікованого наприкінці березня Держслужбою зайнятості, та ж сама методологія обрахунку показала, що минулоріч рівень безробіття зріс усього на 0,7%. В середині травня у службі опублікувати уточнені дані, що суттєво різняться із попередніми цифрами.

Крім того, як уже зазначало «Слово і Діло», Донецька область, незважаючи на економічну і політичну ситуацію в країні – друга за рівнем заробітних плат після Києва (згідно з дослідженнями, проведеними у січні-березні 2015 року).

Офіційні дані Державної служби статистики свідчать про те, що кожна двадцята особа працездатного віку, котра не має роботи, проживає на Донеччині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: