Депутати знову незадоволені Шокіним: вимагають оголосити підозри Клюєву і Табачнику

Читать на русском

Нардеп від «Самопомочі» Єгор Соболєв вимагає від генерального прокурора Віктора Шокіна оголосити підозри чинному депутату Сергію Клюєву, а також колишнім соратникам Януковича – Дмитру Табачнику та Олені Лукаш.

Нардеп від «Самопомочі» Єгор Соболєв обурений бездіяльністю ГПУ по підготовці матеріалів, необхідних для продовження європейських санкцій проти екс-регіоналів Олени Лукаш, Дмитра Табачника та чинного депутата ВР Сергія Клюєва.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Якщо в найближчі тижні не будуть оголошені підозри Сергію Клюєву, Дмитру Табачнику та Олені Лукаш - значить нинішнє керівництво ГПУ і держави у змові з «папєрєдніками», – заявив Соболєв.

Згоден з такими висновками і позафракційний депутат Віталій Купрій, який тут же запропонував перейти від слів до справи, зокрема, повернутися до збору підписів про недовіру чинному генеральному прокурору.

Як відомо, 6 червня Європейський Союз може зняти санкції з 4-х екс-соратників колишнього президента Віктора Януковича: Олени Лукаш, Віктора Януковича-молодшого, Сергія Клюєва та Дмитра Табачника. «Пояснення цьому просте: Генеральна прокуратура досі не оголосила їм про підозру у вчиненні корупційних злочинів», – пояснює голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

За його словами, якщо найближчим часом ЄС не отримає від української сторони беззаперечних доказів провини екс-регіоналів, санкції з інших чотирьох фігурантів «чорних списків» будуть зняті. «Шокіну слід пам'ятати про долю свого попередника: разом із санкціями обурене суспільство може зняти і самого генпрокурора», – зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: