Війна з людським обличчям: депутати розповіли, як треба вшановувати героїв АТО

Читать на русском
Народні депутати ухвалили постанову «Про вшанування героїв АТО та вдосконалення національно-патріотичного виховання дітей та молоді».

Верховна Рада України 12 травня ухвалила постанову «Про вшанування героїв АТО та вдосконалення національно-патріотичного виховання дітей та молоді».

За рішення проголосували 235 народних депутатів із 307 присутніх у сесійній залі, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

Постанова зобов'язує державу надавати підтримку заходам із поширення інформації про агресію Російської Федерації проти України, сепаратизм, тероризм та інші способи дестабілізації ситуації в країні. Також документ передбачає системний збір та поширення інформації про героїчні вчинки учасників антитерористичної операції, волонтерів та простих громадян, що зробили значний внесок у зміцнення обороноздатності держави.

На додачу депутати пропонують організувати пересувні виставки доказів російської агресії в дипломатичних представництвах України та оновити експозиції тематичних музеїв. Також депутати звернулися до місцевих органів влади та трудових колективів підприємств з проханням взяти шефство над учасниками АТО та їхніми родинами.

Про виконання даної постанови місцеві органи влади мають прозвітувати перед депутатами до 1 липня.

Нагадаємо, за підрахунками «Слова і Діла», станом на 31 березня 2015 року загальна сума винагород, що мали бути сплачені військовим за виконання бойових завдань, становила 15 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: