Аваков заспокоїв водіїв: презумпція невинуватості залишиться

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що принцип презумпції невинуватості в законодавстві про адміністративні правопорушення залишиться

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що принцип презумпції невинуватості в законодавстві про адміністративні правопорушення залишиться.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook у відповідь на коментар одного з користувачів про те, що влада готується зняти презумпцію невинуватості, інформує «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

«Ні, не знімаємо. У проекті йшлося про підпорядкування поліцейському (при адмінпорушенні – презумпція його правоти). Але ми вилучили відповідну пропозицію з проекту після обговорення з експертами – щоб уникнути двозначності і ризиків в умовах недовіри до нинішніх правоохоронців. Тепер цієї норми в проекті закону немає», – повідомив Аваков.

Як відомо, одне з положень законопроекту №2562 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» передбачає, що принцип презумпції невинуватості не поширюється на осіб, які притягуються до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, 7 травня в Києві відбулося відкрите громадське обговорення законопроектів у рамках реформи МВС, в ході якого експерти розкритикували відповідні документи. У свою чергу, представник Міністерства внутрішніх справ, який був присутній на обговоренні, заявив, що відомство готове відкликати спірний законопроект і доопрацювати його з урахуванням зауважень громадськості.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: