Геращенко хоче заборонити демонстративне носіння георгіївської стрічки

Читать на русском
Народний депутат Антон Геращенко заявив, що зареєструє проект Закону «Про заборону публічного використання Георгіївської стрічки, як символу російської агресії проти України»

Наступного тижня в парламент буде внесено проект Закону про заборону публічного використання Георгіївської стрічки, як символу російської агресії проти України.

Про це у своєму Facebook повідомив народний депутат від фракції «Народний фронт» Антон Геращенко, який виступив автором даної ініціативи, передає «Слово і Діло».

За його словами, дана заборона не буде поширюватися на випадки, коли георгіївська стрічка використовувалася в символіці орденів ветеранів Другої Світової війни, архівних, історичних документів, музейних експонатів та інших подібних випадків.

«В якості відповідальності буду пропонувати ввести значний грошовий штраф для тих, хто порушуватиме закон про заборону демонстративного носіння «колорадської стрічки». Хочеш публічно носити георгіївську стрічку або нацистську свастику – заплати, наприклад, 5 тисяч гривень штрафу в бюджет на лікування поранених інвалідів АТО і радуйся», – пропонує Геращенко.

При цьому за повторне носіння перерахованих символів Геращенко пропонує арешт до 15 діб.

«Колег народних депутатів з усіх фракцій коаліції – прошу підтримати мій законопроект про заборону демонстрації в публічних місцях колорадських стрічок, нацистської та комуністичної символіки», - резюмував нардеп.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: