СБУ нарахувала в полоні бойовиків на Донбасі 300 людей, волонтери – близько тисячі

Читать на русском

Голова СБУ Валентин Наливайченко анонсував звільнення з полону терористів чергової групи заручників, яких, за даними Служби, в руках терористів перебуває близько 3 сотень.

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко стверджує, що в полоні бойовиків на Донбасі перебувають близько 300 українських військових та цивільних.

Також він повідомив, що невдовзі планується звільнення частини з них, пише «Слово і Діло» з посиланням на «INSIDER».

«Їх дійсно, (людей – ред.), яких ще шукають родичі, які не повернулися додому – військових наших, волонтерів, представників МВС і Нацгвардії, – до 300 осіб», – розповів очільник СБУ.

Разом з тим, сьогодні «Громадське радіо» оприлюднило інтерв'ю з волонтером АТО Віктором Майстренком, який уже більше року займається звільненням заручників. За його підрахунками, в руках терористів перебуває близько тисячі людей. Він пояснив, що списки, які формуються в Україні – неповні, а встановити точну кількість полонених неможливо, тому що на території самопроголошених республік на Сході діє багато різних угруповань, що утримують заручників.

«Списки, які формуються в Україні – це щось для самозаспокоєння, бо потім всі вони переписуються бойовиками і вони вже звільняють тих, кого вважають за потрібне», – пояснив Майстренко.

Додамо також, що днями член контактної групи, екс-президент України Леонід Кучма повідомляв, що, за його інформацією, в полоні перебувають 399 людей, ще 1460 вважаються зниклими безвісти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: