У квітні українські міністри виконали лише третину того, що наобіцяли. Дайджест КМУ

Читать на русском

Протягом квітня 2015 року топ-темами обіцянок українського уряду стали державне управління і місцеве самоврядування, правоохоронні органи та судова система, а також культура.

Слідом ідуть соціальна сфера, освіта, енергетика та агропромисловий комплекс, свідчать результати моніторингу системи народного контролю «Слово і Діло».

Загалом протягом минулого місяця українські міністри та їх заступники роздали 80 нових обіцянок. 24 з них були виконані, 53 перебувають у процесі, ще 3 – отримали відмітку «не виконано».

Найбільш «багатообіцяючими» міністрами місяця виявилися очільник Мінагрополітики Олексій Павленко та голова Мінкульту В’ячеслав Кириленко. При цьому, Кириленко також посів перше місце серед членів уряду за кількістю провалених обіцянок. «Відмінниками» за виконаними обіцянками у квітні стали Арсен Аваков та Сергій Квіт.

Голова Кабінету міністрів Арсеній Яценюк(діяльність якого «Слово і Діло» аналізувало окремо), протягом минулого місяця виконав 8 власних обіцянок, ще 5 з них залишаються зі статусом «в процесі».

Найбільш вагомими обіцянками міністрів, на переконання спеціалістів «Слова і Діла», є зобов’язання Павла Розенка презентувати нову модель пенсійної реформи, Наталії Яресько – реструктуризувати державний борг України і Геннадія Зубка – внести зміни до закону про місцеве самоврядування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: