ГПУ відкрила кримінальне провадження проти Юлії Льовочкіної

Читать на русском
Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо дій чинного депутата «Опозиційного блоку» Юлії Льовочкіної.

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо дій чинного депутата «Опозиційного блоку» Юлії Льовочкіної, а також колишніх депутатів-регіоналів Андрія Кравця та Юлії Ковалевської.

Про це у своєму блозі на «Українській правді» повідомив нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко, передає «Слово і Діло».

«Як всім стало відомо після втечі Януковича, господинею Межигір'я була аж ніяк не його законна дружина, а така собі Любов Полежай – колишня офіціантка Кабінету міністрів, яка обслуговувала Януковича за часів його роботи прем'єр-міністром. Ставши співмешканкою Януковича, Полежай звільнилася з Кабміну, приблизно тоді ж і він сам (Янукович – Ред.) втратив посаду. Але бути просто безробітною вона не могла, тому коханку Януковича оформили помічницею народного депутата від Партії регіонів Юлії Льовочкіної – в штат Верховної Ради», – розповів Лещенко.

За словами депутата, перебуваючи в штаті Верховної Ради як помічниця депутатів Юлії Льовочкіної, Андрія Кравця та Юлії Ковалевської, коханка Януковича не виконувала жодних повноважень як помічник депутатів.

«А цим трьом депутатам, які взяли на посади штатних помічників цих «фіктивних» працівниць та надали їм державне забезпечення, інкримінують злочини за статтею 191 «розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем». Власне, тому я направив заяву про злочин до Генпрокуратури та отримав відповідь, що ними відкрито кримінальне провадження за цими подіями», – повідомив Лещенко.

«Іншими словами, намагаючись догодити Януковичу в питанні офіційного працевлаштування його коханки, Сергій Льовочкін думав про особисті політичні дивіденди – створивши боссу максимальний комфорт. І не відчув, як підвів свою рідну сестру під Кримінальний кодекс. Чекатимемо подання до Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності з Юлії Льовочкіної», – резюмував нардеп.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо дій чинного депутата «Опозиційного блоку» Юлії Льовочкіної.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: