Добровольців потрібно роззброїти, інакше Україна перетвориться на Ірак – експерт

Читать на русском

Конфлікт ЗСУ та добровольчого батальйону був передбачуваний. Якщо держава не знайде вихід і не запропонує добровольцям альтернативу, країна перетвориться на Сомалі або Ірак.

Політолог поділився міркуваннями щодо повідомлення «Правого сектору», що їх базу оточили підрозділи Збройних сил України.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, аналізуючи інформацію про блокування добровольчого батальйону «Правий сектор» та організацію мітингу під АП.

«Конфлікт між ЗСУ та добровольчим батальйоном був передбачуваний і рано чи пізно повинен був статися. Просто стався зараз. У будь-якій країні, де існують збройні конфлікти, революційні події, добровольчі загони і регулярна армія перебувають у стані конкуренції, взаємної напруги та конфлікту. Все просто. Причина в тому, що армія повинна керуватися з одного центру, виконувати одні команди і бути єдиним організмом», – вважає Бондаренко.

Зі слів політолога, будь-які добровольчі підрозділи починають вести свою політику та свою гру, що природно матиме відгук і може не подобатись Збройним силам і офіційним державним військовим формуванням.

«В даній ситуації цей конфлікт вже проявився. Подібні конфлікти були у всіх країнах світу та у всі часи. Питання в тому, хто правий і хто винен. Якщо слідувати за логікою, то є держава, і якщо держава дійсно готова виконувати свої функції, то вона просто зобов'язана роззброїти добровольчі формування. Можливо, запропонувати їм якусь систему, на яких умовах вони можуть влитися в ЗСУ і фактично стати бойовою одиницею. Тоді є перспективи. Якщо ж держава не зможе впоратися, відповідно, тон задаватимуть добровольчі формування, а держава перетвориться на Ірак або Сомалі», – пояснив Кость Бондаренко.

Підсумовуючи, політолог підкреслив, що неможливо, щоб добровольчі формування існували в державі нескінченно довго та щоб вони задавали настрій.

Нагадаємо, раніше лідер «Правого сектору», народний депутат Дмитро Ярош повідомив, що 28 квітня десантники з 25-ї та 95-ї бригад Збройних сил України заблокували базу Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» і спробували роззброїти його бійців.

Як відомо, сьогодні о 12-00 «Правий сектор» має намір провести акцію протесту під стінами Адміністрації Президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: