Генштаб переконує Президента роззброїти добровольців – експерт

Читать на русском

Зараз армії потрібна будь-яка військова допомога, тому Генштаб повинен переглянути свої позиції щодо добровольців.

Політолог поділився міркуваннями стосовно повідомлення «Правого сектору», що їх базу оточили підрозділи Збройних сил України.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, аналізуючи інформацію про блокування добровольчого батальйону «Правий сектор» та організацію мітингу під АП.

«Перш ніж роззброїти добровольчі батальйони, варто запитати у тих, хто приймає такі рішення, чим це закінчиться. Виходить, що хтось у Генштабі підштовхує Президента на радикальні дії, але вони не зовсім продумані. Якби у нас були перемоги на фронті, то Президент міг би заявити, що армія відновилася і нам добровольчі батальйони не потрібні. Для цього потрібно було б відкрито звернутися до суспільства, а не вночі спробувати роззброїти батальйон», – розповідає політолог.

За його словами, зараз, коли армії необхідна будь-яка військова допомога, розпускати батальйон «Правий сектор» політично невірний крок. Президент повинен найближчим часом дистанціюватися від цього рішення.

«Коли армія зазнає поразки на фронті, знищувати одну з основ українського військового опору російському агресору – політично невірно. Коли-небудь добровольчі батальйони стануть частиною ВСУ, але не насильницькими методами, як зараз. Поки йде війна, добровольчі формування повинні існувати. Ті, хто приймав рішення в Генштабі про роззброєння «Правого сектору», повинні переглянути свої позиції. Зараз справа стосується не тільки «Правого сектору». Завтра це можуть бути «Азов», «Донбас» та інші», – аналізує Віктор Небоженко.

Нагадаємо, за словами лідера «Правого сектору» Дмитра Яроша, добровольча база була заблокована без будь-яких попереджень підрозділами десантників 25-ї та 95-ї бригад разом з бронетехнікою та важким озброєнням. «Правий сектор» після подій з блокуванням військовослужбовцями бази добровольчого корпусу організації оголосив про намір пікетувати АП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: