Добродомов: добуті на держпідприємствах 3,3 млрд куб. м газу пішли «у кишені» олігархів

Читать на русском
Добродомов заявив, що частина видобутого державними компаніями газу за заниженою ціною пішла приватним компаніям, пов'язаним з олігархами

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Дмитро Добродомов заявив, що частина видобутого державними компаніями газу пішла до приватних компаній, пов'язаних з олігархами, за заниженою ціною.

«Видобуваючи державному підприємству 17 млрд куб. м газу, населення отримало 13 млрд куб. м при потребі отримати трохи більше 15 млрд куб. м... Куди ділися 2 млрд куб. м газу «Укргазвидобування» і майже 1,7 млрд газу від «Укрнафти» – саме це питання поставили в ревізії, саме це питання спалахнуло цей скандал», – сказав він в ефірі «Шустер Live», пише «Слово і Діло».

Добродомов наголосив, що навіть поверхневий огляд результатів планової ревізії «Укргазвидобування» говорить про те, що державна компанія замість того, щоб віддати по собівартості населенню цей газ, спрямувала його на недержавні підприємства за заниженою ціною. «Мова йде про 3,3 млрд куб. м газа. І я вам можу сказати, що збитки складають приблизно 5 млрд грн», – підкреслив він.

«Саме цей газ пішов олігархам: Ахметову, Фірташу, Льовочкіну, усім цим товаришам, які всі роки п'ють з нас з вами кров», – додав Добродомов.

Крім того, нардеп також закликав Генеральну прокуратуру відреагувати на наведені ним факти.

Дмитро Добродомов. Шустер LIVE. 24.04.2015SavikShusterStudio

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: