Як працюють ваші мажоритарники? Дайджест. Харків

Читать на русском

Система народного контролю «Слово і Діло» вирішила дослідити співвідношення персональних рейтингів відповідальності та безвідповідальності депутатів-мажоритарників в регіонах з відповідним середнім показником серед мажоритарників по всій Україні.

За даними системи народного контролю «Слово і Діло», станом на 24 квітня найбільш відповідальним депутатом-мажоритарником Харківської області став Анатолій Денисенко. Рівень його політичної відповідальності досягає 47%. Він виконав 18 з 38 своїх обіцянок. У той час, як середнє значення по Україні складає всього 17%. Подолав 17% також Віталій Хомутинник, який виконав 4 з 9 своїх обіцянок, що склало 44% рейтингу. Однак він не виконав 4 обіцянки і з таким самим результатом (44%) потрапив в список безвідповідальних. Олександр Фельдман виконав 2 своїх обіцянки з 5, що становить 40% рейтингу відповідальності. Депутат Анатолій Гіршфельд виконав 2 своїх обіцянки, ще 7 у процесі та 2 невиконані обіцянки склали загалом 18% рейтинга відповідальності та безвідповідальності.

Найбільш безвідповідальним виявився Дмитро Святаш. Незважаючи на те, що він виконав 3 своїх обіцянки, невиконаними залишаються 5 з 8. В результаті – це 62% безвідповідальності. На другому місці в списку безвідповідальних з показником 60% – Олександр Біловол (в процесі – 4; виконано – 0, не виконано – 6, всього – 10). У списку також Володимир Кацуба – 57% (в процесі – 3; виконаних – 0, невиконаних – 4, всього – 7). У Євгена Мураєва – 38% безвідповідальності, а у Валерія Писаренка – 25% та 2 невиконані обіцянки з 8. Володимир Мисик і Дмитро Добкін з однаковим показником у 16% – у списку безвідповідальних.

Відзначимо, що в дайджесті не враховані окремі депутати, жодна з обіцянок котрих не була ані виконана, ані провалена. Серед них: Кірш Олександр, [Шенцев Дмитро](http://www.slovoidilo.ua/person/Shencev-Dmitrij-Alekseevich/promises/all/index.html.

Дослідження такого співвідношення здійснювалося по всіх регіонах, а формуючи персональні дані відповідальності і безвідповідальності враховувалися всі виконані або невиконані обіцянки депутатів-мажоритарників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: