Порошенко обрав собі нового радника

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко може призначити нового радника з-за кордону, яким стане колишній прем'єр-міністр Словаччини Мікулаш Дзурінда.

Радником Президента України Петра Порошенка стане колишній прем'єр-міністр Словаччини Мікулаш Дзурінда.

Про це пише «Українська правда», передає «Слово і Діло».

«Я прийняв це запрошення із задоволенням. У мене таке відчуття, що я можу щось запропонувати Україні. І в першу чергу – мій власний досвід того, як ми вийшли з політичної ізоляції та складної економічної ситуації», – заявив Дзурінда.

Та додав, що «завдяки економічній і політичній реформі Словаччина повністю змінилася». Також він зазначив, що стежить за українською політикою та, на його думку, незважаючи на різницю між країнами, у реформах (в Україні та Словаччині) є багато спільного».

Зазначимо, що Дзурінда займав пост прем'єр-міністра Словаччини з 1998 по 2006 рік. Деякий час він також виконував обов'язки президента країни, а з 2010 по 2012 рік очолював зовнішньополітичне відомство. Останнім часом політик приїжджав в Київ в рамках програм, присвячених питанням децентралізації влади в Україні.

Нагадаємо, що в лютому 2015 року Президент України Петро Порошенко звільнив Олега Махніцького з посади особистого радника.

Як відомо, у вересні Петро Порошенко призначив Заслуженого лікаря України Ольгу Богомолець своїм позаштатним радником.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: