Ахметов не стане перетворювати мітинг шахтарів в мільйонний Майдан – експерт

Читать на русском

Політолог поділився міркуваннями з приводу ігнорування урядом голосування за законопроект про трансфертне ціноутворення та мітингу шахтарів

Мітинг шахтарів – спроба олігархів в такий спосіб відстоювати свій бізнес, а політика в Україні – це частина великого бізнесу. Проте, Рінат Ахметов навряд чи буде й далі загострювати ситуацію.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Голобуцький.

«Все те, що зараз відбувається – спроба олігархів відвоювати свої позиції. Вони розуміють, що їхній бізнес на межі, а без надприбутків їм взагалі робити нічого. Звісно, олігархи не будуть так просто здаватися, але відповідь держави має бути. Діяти потрібно навіть жорсткіше, аніж з Коломойським. Потрібно розуміти, що велика частина депутатів працює саме на олігархів. Зараз в Україні не просто політика, а політика обслуговування економічних інтересів декількох олігархів, яка триває вже десятки років. З цим потрібно боротися», – розповідає експерт.

За його словами, якщо деолігархізація в Україні не відбудеться, то наслідки будуть ще гіршими, аніж те, що ми маємо зараз. «Мітинг цілком передбачуваний, але на підприємствах Ахметова не працює стільки людей, щоб змінити ситуацію. Потрібно розуміти, що мітинг шахтарів – це не мільйонний Майдан. Це люди, які залежні від Ахметова. Проте найближчим часом він навряд чи буде загострювати ситуацію. Думаю будуть спроби домовитися. Тільки шляхом переговорів в даній ситуації можна вирішити цей конфлікт», – вважає політолог.

Нагадаємо, відучора близько тисячі людей, які називають себе шахтарями, «тероризують» мітингами урядовий квартал, вимагаючи від влади виплатити борги по заробітній платі та звільнити міністра енергетики Володимира Демчишина. Народний депутат Мустафа Найєм безпосередньо пов'язує таку протестну активність з діяльністю групи ДТЕК Ріната Ахметова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: