Луценко розповів, з чим пов'язані чвари в коаліції

Читать на русском
Луценко підтвердив, що у парламентській коаліції наразі є певні проблеми і пов’язані вони із тим, що парламент увійшов у складний період боротьби з олігархічними інтересами

Проблеми у парламентській коаліції дійсно є, і пов'язані вони з тим, що Верховна Рада увійшла в складний період боротьби з олігархічними інтересами.

Про це в кулуарах парламенту повідомив голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

За його словами, першими «під економічний наступ проти олігархії» потрапили бізнес-групи Коломойського і Фірташа. «Зараз, наскільки я бачу рух законів, страждає бізнес-група пана Ахметова», – зазначив політик.

Луценко розповів, що найближчим часом пропрезидентська фракція наполягатиме на ухваленні закону про трансферне ціноутворення. На думку нардепа, це ключовий антиолігархічний інструмент, який після Революції Гідності «дивним чином було знято з порядку денного парламенту».

«Ми будемо наполягати, щоб повернутися до цього закону, щоб всі мільйони олігархів, які сьогодні йдуть в офшори, а частина з них підгодовує клієнтуру в парламенті, були закриті. Ця годівниця повинна бути закрита. І це також покаже, хто є хто в парламенті», – заявив Луценко.

«Бізнес-групи, які обслуговують олігархів, які змінюють своїх господарів, як рукавички, щокварталу, навіть ті, хто служить протилежним олігархічним групам, сьогодні порушили парламент і намагаються розгойдати коаліцію. Але це їм не вдасться», – додав він.

Сьогодні о 19:00 розпочнеться засідання Ради коаліції, на якому її учасники спробують узгодити спірні питання. Як відомо, парламентська коаліція опинилася на межі розвалу після того, як в ЗМІ потрапила інформація про намір ГПУ внести подання на позбавлення недоторканності сімох депутатів, п'ять з яких входять у фракції більшості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: