Як працюють ваші губернатори? Дайджест обіцянок голів ОДА за 15-21.04

Читать на русском

Новопризначені голови обласних державних адміністрацій продовжують активно роздавати обіцянки населенню ввірених їм регіонів. Лідерами за кількістю обіцянок серед губернаторів цього тижня стали наступник Ігоря Коломойського Валентин Резніченко, у якого 3 обіцянки, голова Харківської ОДА Ігор Райнін і губернатор Тернопільщини Степан Барна.

У останніх двох – так само, як і в голови Миколаївської ОДА Вадима Мерікова та очільника Сумщини Миколи Клочка – по 2 обіцянки протягом тижня.

Зокрема, новопризначений губернатор Дніпропетровщини, обіцянки якого «Слово і Діло» фіксувало й у минулому дайджесті, заявив про наміри реалізувати в регіоні пілотний проект патрульної служби, підтримку проектів розвитку області та нове медичне обладнання для госпіталів та лікарень (в рамках співпраці з чеською медичною компанією «Морамедікал»).

Щодо першого, то за словами Резніченка, наразі він веде переговори з МВС, а сам міністр внутрішніх справ не проти того, щоб пілотний проект патрульної служби, яким він займається, почався з Дніпропетровської області. Те ж саме, за його інформацією, буде стосуватись і питання децентралізації. «Децентралізацію ми теж будемо проводити швидше, ніж в цілому по Україні, тому що це важливо. Я буду намагатися впроваджувати в Дніпропетровській області будь-які пілотні проекти, будь-які інновації, а також залучати в область інвестиції та преференціі в більшому обсязі, ніж це було раніше», – цитує слова очільника області прес-служба ОДА.

А от ще одного новопризначеного губернатора, голову Тернопільської ОДА Степана Барну, цього тижня особливо хвилювали питання зменшення тиску на підприємців в регіоні та завершення до кінця року будівництіва обласного перинатального центру. Принаймні, саме цих питань він торкнувся у своїх останніх обіцянках.

В цілому ж, коментуючи питання довгобудів медичної галузі на Тернопільщині, під час останнього засідання колегії департаменту охорони здоров’я ОДА очільник області підкреслив, що першочергово будуть завершені ті об'єкти, які мають 90% готовності. Потім, зі слів Барни, буде вестися робота на тих, що потребують капітального ремонту.

Питанням фінансування медзакладів переймався й губернатор Житомирщини Сергій Машковський. В ході відвідин обласної лікарні Машковський наголосив на тому, що в 2015 році в бюджеті регіону передбачено 42 млн грн на потреби обласної лікарні. Однак, як відзначив губернатор, це теж іще не остаточна сума – за потреби, її буде збільшено.

Іншими темами, що порушувались в обіцянках губернаторів, стали питання створення при обласних державних адміністраціях дорадчих органів, поточного ремонту доріг, вирішення проблем з твердими побутовими відходами, добудови оборонних споруд... Стосовно останніх публічно висловився губернатор Харківщини Ігор Райнін. В ході селекторної наради Державної комісії з надзвичайних ситуацій губернатор повідомив, що на даний момент фахівці в регіоні закінчують розробку проекту «Безпечна область».

«Розширюється мережа рухомих патрулів, залучення представників громадськості до спільної роботи з фізичної охорони громадського порядку та громадської безпеки. Біля найбільш важливих об'єктів використовується бронетехніка. Всього в патрулюванні бере участь 2033 співробітника міліції», – уточнив Ігор Райнін. Крім того, за словами очільника Харківщини, до 1 травня на розвилці автотраси Білгород-Харків-Київ-Ростов планується добудова комплексної оборонної споруди «Форт Сонячний». Нагадаємо, що раніше в інтерв'ю телеканалу 24, Райнін заявив, що планує завершити відповідне будівництво до 25 квітня.

Загалом протягом минулого тижня «Слово і Діло» зафіксувало 19 нових обіцянок 13 очільників областей.

Натомість регіонами, чиї губернатори протягом минулого тижня не відзначились жодними публічними обіцянками, стали Волинь, Хмельниччина, Кіровоградщина, Полтавщина, Луганщина, Донеччина, а також Запорізька й Чернівецька області.

«Слово і Діло» продовжує слідкувати за обіцянками очільників укрїанських областей. Якщо Ви побачили чи почули обіцянку будь-якого іншого політика або чиновника, зміст якої, на Вашу думку, має дізнатись вся країна, надсилайте її нам на електронну адресу [email protected] з поміткою «Обіцянки політиків».

Ми завжди раді співпраці з Вами, адже лише разом

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: