Готуй сани влітку: Демчишин розповів, коли почнеться закупівля вугілля для українських ТЕС

Читать на русском
В Міністерстві енергетики планують замінити вітчизняне вугілля із захоплених бойовиками шахт на імпортне, закупівлю якого почнуть наприкінці літа
GLAVPOST.COM

Міністерство енергетики планує почати закупівлю антрациту для вітчизняних теплоелектростанцій за кордоном у серпні.

Таким чином, теплові електростанції, які отримують паливо через державну компанію «Вугілля України», будуть повністю забезпечені ним на майбутній опалювальний сезон, запевнив сьогодні міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «Слово і Діло» з посиланням на «INSIDER».

При цьому, теплоелектростанцій, які контролюються компанією «ДТЕК», це не стосується, каже Демчишин.

«Ті електростанції, які закуповують вугілля у «Вугілля України», точно будуть з вугіллям, а станції, які знаходяться під контролем «ДТЕК», – ми не можемо нав’язати їм наше вугілля», – підкреслив очільник Міненерго.

За словами міністра, Україна має певні запаси енергетичного вугілля, однак з урахуванням реальних потреб, на зимовий період їх вочевидь не вистачить. «Тому ми по максимуму пробуємо закуповувати вугілля вже», – зазначив Демчишин.

Крім того, міністр зізнався: з 90 українських державних шахт 55 перебувають під контролем бойовиків на Донбасі. При цьому, серед 35 копалень, котрі контролюються українською владою, не залишилося жодної, що добуває антрацитове вугілля, придатне для використання на ТЕС.

Нагадаємо, 9 квітня Володимир Демчишин розповів, що на модернізацію і розвиток енергетичної галузі України в Бюджеті не вистачає коштів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: