Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань бюджету

Гончаренко пообіцяв добиватися, щоб телеканал "Прямий" продовжував роботу

3 вересня 2020 року народний депутат України Олексій Гончаренко заявив, що буде добиватися, щоб телеканал "Прямий" не закрився та продовжував роботу. Гончаренко: "Вони зараз кажуть, що тут прийшли люди і ми не хочемо це робити. А на них тиснуть прямо зараз, в ці хвилини. На членів Нацради тиснуть, щоб забрати в "Прямого" радіо ліцензію. А ми будемо добиватися, щоб свобода слова в Україні була, щоб телеканал "Прямий" зміг працювати, як і будь-який інший". (відео 0:54 - 1:12)
У процесі
Сказано 3 вересня 2020 р.
Контроль виконання через 1 мiсяць.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=q_UuZ7awHlI
  • https://prm.ua/nikoly-takoho-ne-bulo-i-os-znovu-pecherskyy-rayonnyy-sud-dozvolyv-provedennia-obshukiv-na-telekanali-priamyy/
  • https://www.youtube.com/watch?v=IxyUAjhTc_o&feature=emb_logo

Результат

Станом на 30 листопада 2020 року справа щодо телеканалу "Прямий" продовжується. Печерський районний суд дозволив проведення обшуків на телеканалі.

1 грудня 2020 року народний депутат Гончаренко з трибуни Верховної Ради заявив про тиск влади щодо телеканалу "Прямий".

Гончаренко: "Не треба вигадувати меми і нові назви і записувати відосики. Треба зайнятися нарешті справою — робити тести, забезпечити киснем, забезпечити ліками, забезпечити електроенергією лікарні, це самі прості речі. Але влада цього не робить. А що ж робить влада замість цього? А влада займається одним, це репресії проти опозиції. І знову вчора ми дізналися, що Печерський суд дав дозвіл на обшуки телеканалу "Прямий", це ж сама головна проблема, яка є в державі...шановні друзі, з цього абсолютно нічого не вийде". (відео 1:33 - 3:00)