Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Секретар Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Палиця пообіцяв, що група "За майбутнє" подасть у вівторок звернення про створення ТСК

9 липня 2020 року народний депутат України Ігор Палиця пообіцяв, що група "За майбутнє" подасть у вівторок звернення про створення ТСК про Слов'янськ, Дебальцеве, Іловайськ. "Група "За майбутнє" буде подавати у вівторок офіційне звернення, повністю вже підготовлене, підписане, про створення тимчасової слідчої комісії про Слов'янськ, про Дебальцеве, про Іловайськ. Ми будемо вимагати щоб всі колеги по парламенту підписалися під цим... У вівторок реєструємо створення тимчасової слідчої комісії", - заявив він (відео 17:10-18:20).
Не виконано
Сказано 9 липня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=Vd2AtqaFgzk
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc2_5_1_J?ses=10010&num_s=2&num=&date1=&date2=&name_zp=&av_nd=&prof_kom=0&is_gol_kom=0&dep_fr=3244&stan_zp=0&date3=&is_zakon=0&n_act=&gneu_decision_present=&sub_zak=0&type_doc=3&type_zp=0&vid_zp=0&edition_zp=0&is_urgent=0&ur_rubr=0&sort=0&out_type=&id=&page=1

Результат

Відповідно до регламенту ВРУ, для створення ТСК необхідно внести постанову за ініціативи народних депутатів. Слідча комісія утворюється, якщо за це проголосувала не менш як одна третина від конституційного складу Верховної Ради України. Станом на 10 січня 2021 року група "За майбутнє" внесла до ВРУ 505 законодавчих ініціатив. Серед них 3 постанови про створення ТСК, однак жодна з них не стосується Слов'янську, Дебальцевого чи Іловайську. Обіцянка отримує статус "не виконано" оскільки було порушено терміни заявлені депутатом.