Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв, що не дозволить підвищувати тарифи на холодну воду та водовідведення

21 травня 2020 року мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що не дозволить підвищувати тарифи на холодну воду та водовідведення. Нагадаємо, що 20 травня «Київводоканал» опублікував заяву про наміри підвищити тарифи компанії на послуги водопостачання та водовідведення для киян ще на 19% – із січня 2021 року.
Архів
Сказано 21 травня 2020 р.

Джерело

  • kyivcity.gov.ua/news/vitaliy_klichko_mi_ne_dozvolimo_pidvischuvati_tarifi_na_kholodnu_vodu_ta_vodovidvedennya/
  • https://kyivcity.gov.ua/news/u_kiyevi_vartist_kholodno_vodi_ta_vodovidvedennya_poki_ne_zrostatime/

Результат

7 серпня 2020 року заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв запевнив, що вартість холодної води та водовідведення цього року не зросте. Місто не має наміру погоджувати зміну тарифу в бік збільшення.

Відповідно до статті 5 Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», органам місцевого самоврядування, їх посадовим і службовим особам, суб’єктам господарювання, політичним партіям, громадським об’єднанням, професійним спілкам та їх органам забороняється чинити незаконний вплив на процеси державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Отже, Віталій Кличко не може впливати на тарифоутворення, тому обіцянку перенесено до архіву.