Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко пообіцяв довести невинуватість генерал-майора Дмитра Марченка

16 грудня 2019 року народний депутат України Петро Порошенко пообіцяв довести невинуватість генерал-майора Дмитра Марченка та повернути заставу за нього у 20 млн грн. СЛОВО І ДІЛО ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата України, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
У процесі
Сказано 16 грудня 2019 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://prm.ua/marchenka-mi-vityagnemo-reshtu-dodast-nasha-rodina-poroshenko-pro-zastavu-za-marchenka/?fbclid=IwAR17xIwK1U_n0DV32AeDmC38m7Oby787hu2SV78aATYDYrYA85H7wjZZaxY
  • https://novynarnia.com/2019/12/17/sprava-sfalsifikovana-boyoviy-general-dmitro-marchenko-viyshov-iz-sizo/
  • https://www.radiosvoboda.org/a/news-sprava-bronezhyletiv-zsu/30915768.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=U3mktEiRSYI

Результат

Як повідомляють ЗМІ, 17 грудня 2019 року Петро Порошенко перерахував 18 млн грн на заставу генерал-майора Дмитра Марченка.

27 жовтня 2020 року повідомляється, що по даній справі було завершено досудове розслідування. Станом на 26 листопада 2020 року Дмитро Марченко знаходиться під заставою.

18 грудня 2020 року генерал Дмитро Марченко зустрівся з Петром Порошенко. Він заявив про намір попросити суддів повернути кошти, які Петро Порошенко вніс як заставу через складну ситуацію з Covid-19.

Марченко: "Мною з адвокатами було прийнято рішення і ми подали до суду позов щодо зменшення суми застави. Я розумію, що країна зараз, на жаль, в дуже тяжкому стані, в мене є мої знайомі, які просто помирають від того, що не вистачає кисню, тому я буду особисто просити суддю, щоб він повернув кошти, які виділила ваша сім'я, які виділив ваш фонд...щоб ви змогли спрямувати ці кошти на спасіння життів тих людей, які цього потребують". (відео 0:08 - 0:51)

Виконання обіцянки залишається в процесі.