Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Дерев'янко пообіцяв особисто внести свої кошти за участь у президентських виборах

29 жовтня 2018 року народний депутат України Юрій Дерев'янко пообіцяв особисто внести свої кошти за участь у президентських виборах. "Я особисто внесу свої кошти, які в мене задекларовані. Ми також будемо робити публічний фандрайзинг відповідно до чинного законодавства. Громадяни будуть бачити не лише проміжний звіт, а й онлайн-збір коштів".
Архів
Сказано 29 жовтня 2018 р.

Джерело

  • https://vybory.pravda.com.ua/articles/2018/10/29/7149773/?fbclid=IwAR0vdnlSbuqYOwYqmbFuaQbLaCnuol0OqUfD7YL8pfti43tb6R94hFvrVgQ
  • https://vybory.pravda.com.ua/articles/2019/02/15/7149864/

Результат

ЗІ ЗМІ 15 лютого 2019 року стало відомо, що Юрій Дерев'янко певен, що заставу кандидат має сплачувати з власних коштів. Проте команда Дерев'янка також здійснює публічне збирання грошей для наповнення виборчого фонду:

"Я вніс заставу власними коштами. Я вірю в те, що роблю. Я вважаю, що людина повинна мати змогу внести кошти за ті ідеї та переконання, у які вона вірить. Тому я це так і зробив. Ми зараз проводимо фандрейзинг, щоб вести кампанію, бо є величезна кількість різних витрат, які потрібно оплачувати. Але коли йдеться про заставу, то це безпосередньо стосується кандидата – мене, моєї позиції й віри. У нас є шанс запропонувати альтернативу сьогоднішній банді, усім цим олігархам та їхнім клоунам".

Дана обіцянка може бути перевірена тільки за рахунок перегляду фінансової декларації нардепа Юрія Дерев'янка за 2019 рік, яка може бути оприлюднена не раніше березня -квітня 2020 року. Це означає, що до того часу спливе строк чинного 8 скликання каденції парламенту ВРУ. Тому ми не можемо об'єктивно перевірити таку обіцянку.

За вищенаведеними фактами обіцянка переноситься в розділ "архів".