Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рева планує у 2018 році запровадити монетизацію пільг на житлово-комунальні послуги

28 грудня 2017 року міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що у 2018 році планує запровадити монетизацію пільг на житлово-комунальні послуги. «Ми плануємо у 2018 році перейти на монетизацію пільг щодо житлово-комунальних послуг. Орієнтовно ця дата буде 1 липня 2018 року», – заявив урядовець (відео:01:03).
Архів
Сказано 28 грудня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=_fastzAj2pI&feature=youtu.be&t=1m2s

Результат

17 квітня 2018 року міністр соціальної політики Андрій Рева більш детально розповів про плани початку монетизації субсидій на рівні домогосподарств у 2018 році. «У нас є в планах проведення навіть монетизації в цьому році, другого етапу. Перший етап в нас почався з першого січня, коли замість клірингових розрахунків, бюджет почав платити живі кошти підприємствам-виконавцям комунальних послуг. В другій половині року ми плануємо все-таки розпочати процес монетизації на рівні домогосподарств, щоб живі гроші отримали люди і вони самі сплачували за житлово-комунальні послуги не чекаючи поки, як зараз людина платить свою частку і чекає коли держава дасть підприємствам гроші. А тепер кошти будуть даватись людям і вони щомісяця будуть, отримавши ці кошти, платити за житлово-комунальні послуги. Коли ми говоримо про систему субсидій зараз, ми готуємо документи на зміни в цій системі, вони будуть запроваджені з першого травня. Тобто, закінчився один опалювальний сезон, починається неопалювальний сезон, ми їх запроваджуємо. Коли ми говоримо про монетизацію, вона може бути розпочата з першого жовтня, з початку опалювального сезону», – про це поінформував міністр соціальної політики Андрій Рева.

Враховуючи цю інформацію, а також те, що таку ж за змістом обіцянку, але з деталізацією та поясненнями, було зафіксовано пізніше, заява від 28 грудня 2017 року переноситься в розділ «архів».