Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України

Синютка запевнив, що винні у зникненні «гуманітарної допомоги» понесуть покарання

8 квітня 2017 року голова Львівської ОДА Олег Синютка запевнив, що винні у зникненні контрабанди, що ввозилась під виглядом гуманітарної допомоги, понесуть покарання повною мірою, не тільки посадами, а й тюремним ув'язненням (відео 45:54-47:08). «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції голови державної обласної адміністрації, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 8 квітня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=05fLzwQN8tA
  • http://forpost.lviv.ua/novyny/2584-za-faktom-zahadkovoho-znyknennia-iz-lvivskoi-mytnytsi-humanitarnoi-dopomohy-na-9-mln-hrn-rozpochato-kryminalne-provadzhennia
  • Лист заступника голови Львівської ОДА Вільшанської Маріанни Богданівни
  • Лист в.о. начальника відділу розгляду звернень та запитів прокуратури Львівської області Сурми Оксани Романівни
  • Лист прокуратури Львівської області
  • Лист заступника голови Львівської ОДА
  • Лист заступника начальника ГУНП у Львівській області
  • Лист начальника відділу прийому громадян та розгляду звернень прокуратури Львівської області
  • https://hromadske.radio/news/2019/04/22/golova-lvivskoyi-oda-podav-u-vidstavku

Результат

За інформацією Львівської ОДА від 6 листопада 2017 року досудове розслідування у цій справі триває.

За інформацією прокуратури Львівської області від 9 листопада 2017 року кримінальні провадження, у яких в поточному році повідомлено про підозру за зникнення контрабанди, не розслідувались та процесуальне керівництво за такими не здійснювалось. Відповідно, обвинувальні акти у таких провадженнях до суду не скеровувались.

Станом на 23 травня 2018 року досудове розслідування за фактами зловживання службовим становищем та ухилення від сплати податків, що спричинило ненадходження коштів до бюджету в особливо великих розмірах, розтрати ввіреного майна за ознаками вчинення кримінального правопорушення триває. Разом з тим, 20 вересня 2017 року з кримінального провадження виділено окреме кримінальне провадження за фактом зловживання працівниками Львівської митниці ДФС своїм службовим становищем при ввезенні на територію України товарів під виглядом гуманітарної допомоги. За результатами досудового розслідування кримінального провадження прийнято рішення про його закриття у зв'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.

За інформацією Львівської митниці ДФС у 2017 році посадовими особами митниці, за результатами оцінювання матеріалів отриманих від митних органів зарубіжних країн, складено 2 протоколи про порушення митних органів зарубіжних країн та 2 протоколи про порушення митних правил. Предметами правопорушення виступили товари, які ввезені на митну територію України як гуманітарна допомога. Протоколи складено відносно особи Благодійної організації "Волонтерський рух України", а вартість предметів правопорушення становила 9839488,51 грн та 572898,77 грн. Матеріали 2-х справ були долучені до кримінального провадження.

Головне слідче управління Національної поліції у Львівській області 12 квітня 2019 року повідомило, що кримінального провадження, розпочатого за фактом зникнення у 2017 році контрабанди в провадженні слідчих ГУНП у Львівській області не було.

Прокуратура Львівської області 14 квітня 2019 року повідомила, що здійснюється досудове розслідування за фактом ухилення службовими особами благодійного фонду від сплати податків. По даному проваждені особам про підозру не повідомлялось. Кримінальне провадження щоло зловживання працівниками митниці своїх служюових обов'язків було закрито.

22 квітня 2019 року Олег Синютка заявив, що залишає посаду голови обласної державної адміністрації. Враховуючи те, що посадовець заявляв, що винні будуть покарані ще на початку 2017 року, а кримінальне провадження щоло зловживання працівниками митниці своїх служюових обов'язків було закрито, а саме кримінальне провадження а фактом зникнення у 2017 році контрабанди відсутнє (провадження розслідувались та процесуальне керівництво за такими не здійснювалось) обіцянка отримує статус невиконаної.