Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Білецький пообіцяв викласти у вільний доступ докази корупційної складової в Національній гвардії, якщо прокуратура не знайде у них складу злочину

17 січня 2017 року народний депутат Андрій Білецький передав Головному військовому прокурору України - Анатолію Матіосу першу частину доказів про корупцію керівництва Національної гвардії України. Нардеп наголосив, якщо військова прокуратура не знайде складу злочину у наданих доказах, всі документи будуть викладені у вільний доступ (відео:02:00).
Не виконано
Сказано 17 січня 2017 р.

Джерело

  • http://nationalcorps.org/blog/bleckij-peredav-matosu-dokazi-korupc-kervnictva-ngu
  • лист прокуратури

Результат

Відповідно до листа начальника секретаріату військової прокуратури України Д. Пальчика, від 3 квітня 2017 року, з'ясовано, що матеріали щодо корупції керівництва Національної гвардії України від народного депутата України Білецького А.Є. до військової прокуратури Центрального регіону України у 2017 році не надходили. Для з'ясування питання, чи насправді нардеп передав Анатолію Матіосу частину доказів про корупцію керівництва Національної гвардії, як свідчить офіційний сайт «Національного корпусу» від 17 січня, ІА «Слово і Діло» зв'язалось з прес-службою нардепа. Представники прес-служби пообіцяли надати відповідну пояснювальну інформацію на електрону пошту, однак, станом на 14 червня 2017 року жодної інформації не надходило. Варто додати, що докази корупційної складової в Національній гвардії не опубліковано у вільному доступі, не дивлячись на те, що Військова прокуратура не розглядає вищевказану справу, відповідно, не знайшла складу злочину.

ВИСНОВОК: Прокуратура не отримала докази корупційної складової в Національній гвардії від Андрія Білецького у 2017 році.