Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Висоцький заявив, що за результатом аналізу «Мінінформу ДНР» група «Наступ» вимагатиме від СБУ та Нацради з теле- та радіомовлення дій щодо журналістів, які працюють на терористичні організації

4 серпня 2016 року народний депутат України Сергій Висоцький заявив, що за результатом аналізу «Мінінформу ДНР» міжфракційна група «Наступ» офіційно вимагатиме від Служби безпеки та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення дій щодо журналістів, факт роботи на терористичні організації яких буде підтверджено.
Не виконано
Сказано 4 серпня 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/sergey.vysotsky/posts/1081640335276841?pnref=story
  • http://dan-news.info/obschestvo/kiev-ot-informacionnogo-bessiliya-iniciiroval-proekt-po-sozdaniyu-falshivyx-sajtov-dnr-mininform-dnr.html
  • http://censor.net.ua/news/379795/v_rade_sozdana_mejfraktsionnaya_gruppa_nastup_po_borbe_s_rossiyiskoyi_okkupatsieyi
  • Лист народного депутата Сергія Висоцького від 27 квітня 2017 року
  • Лист народного депутата Сергія Висоцького від 16 травня 2017 року

Результат

В своєму листі від 27 квітня 2017 року народний депутат Сергій Висоцький повідомив, що докладає всіх зусиль для того, щоб обмежити діяльність ЗМІ та окремих журналістів, які сприяють російському агресору. В той же час, в межах наданих повноважень депутат зазначив, що не може робити висновки про підтвердження факту роботи журналістів на терористичні організації, адже це суперечить презумції невинуватості. У разі існування обгрунтованих підозр щодо таких фактів – депутат звертався до відповідних правоохоронних та контролюючих органів. За словами Висоцького, розголошення деталей таких звернень може суперечити як інтересам окремих громадян, так і інтересам слідства і національної безпеки.

В своєму листі №044/17-1-0091 від 16 травня 2017 року Сергій Висоцький уточнив, що тісно співпрацює на ниві аналізу діяльності роботи журналістів в інтересах терористичних організацій з колективом Міжнародної волонтерської розвідувальної спільноти «Informnapalm». Народний депутат не надав відомості щодо направлених звернень до Служби безпеки та Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з вимогою вжити дії щодо журналістів «Мінінформу ДНР», факт роботи на терористичні організації яких було підтверджено.

ВИСНОВОК: міжфракційна група «Наступ» не вимагала від Служби безпеки України та Національної ради з питань телебачення та радіомовлення дій щодо журналістів «Мінінформу ДНР», які працюють на терористичні організації.