Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Фищук запевнив, що забезпечить територіальні громади ФМ-мовленням

8 червня 2016 року голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук запевнив, що влада краю докладатиме зусиль для того, щоб забезпечити територіальні громади ФМ-мовленням. Для сприяння впровадженню проекту мовлення громад передбачається проводити порядок ліцензування мовників за спрощеною процедурою – поза конкурсом та на основі принципу «одна громада – один мовник».
Виконано
Сказано 8 червня 2016 р.

Джерело

  • http://bukoda.gov.ua/news/teritorialnim-gromadam-bukovini-proponuyut-vlasne-fm-movlennya
  • Лист заступника голови ОДА Павлюка Михайла Выкторовича
  • Лист заступника голови Чернівецької ОДА Стецевича Олега
  • Лист голови Чернівецької ОДА
  • https://www.president.gov.ua/documents/3892018-25566

Результат

Станом на 19 грудня 2017 року ОДА повідомила районній державній адміністрації, об'єднананим територіальним громадам та редакціям проводового мовлення про проект "Мовлення громад". Надіслано довідкові матері, дорожню карту з покроковими інструкціями для підготовки пакетів документів. Проект зацікавив Хотинську редакцію проводового мовлення, якою підготовлено та подано пакет документів на участь у проекті та отримання ФМ частоти для ведення власного мовлення.

Станом на 2 жовтня 2018 року реалізація проекту триває. ОДА сприяє у реалізації проекту "Розвиток мовлення громад на основі малопотужного мовлення", однак жодна з редакцій не реалізувала можливості мовлення на малопотужних фм-частотах.

23 листопада 2018 року Президент України підписав Указ "Про звільнення О.Фищука з посади голови Чернівецької обласної державної адміністрації" згідно з поданою ним заявою. Враховуючи сприяння керівництва області у забезпеченні територіальних громад ФМ-мовленням обіцянка отримує статус виконаної.