Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Лубінець пообіцяв залучити 50 мільйонів гривень для Донецької області вже в 2016 році

16 грудня 2015 року народний депутат України Дмитро Лубінець пообіцяв, що сприяє залученню 50 мільйонів гривень для Донецької області з Державного фонду регіонального розвитку вже в наступному році.
Виконано
Сказано 16 грудня 2015 р.

Джерело

  • http://solydarnist.org/?p=47308
  • https://www.facebook.com/dmytro.lubinets?hc_ref=NEWSFEED
  • Лист в.о. директора департаменту економіки Донецької ОДА Галини Чурікової від 7 лютого 2017 року
  • Лист народного депутата Лубінця від 22 січня 2017 року
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=7662

Результат

Наприкінці листопада 2016 року в ході свого річного звіту Дмитро Лубінець повідомив, що в поточному році йому вдалося домогтися від уряду виділення 17 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток, а саме на будівництво дитячих садків, 4 міні-футбольних полів, капітальний ремонт 5-ї школи та інші об'єкти (відео:-48:38).

Згідно листа в.о. директора департаменту економіки Донецької ОДА Галини Чурікової від 7 лютого 2017 року загалом на Донецьку область ДФРР в минулому році були передбачені кошти в сумі 239 472, 083 тис. грн.

Варто додати, що Дмитро Лубінець активно підтримував ухвалення законопроекту №4623 про внесення зміни до підпункту 4 пункту 24 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України (щодо перерозподілу залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень). Відповідно до ініціативи, тимчасово, до повернення населених пунктів під контроль державної влади, зарахувати залишки коштів місцевих бюджетів таких населених пунктів, що обліковуються станом на 1 січня 2016 року на рахунках в органах Казначейства України, до загального фонду обласних бюджетів Донецької та Луганської областей відповідно. Зараховані до обласних бюджетів залишки коштів спрямовуються на погашення місцевого боргу Донецької міської ради, що виник за кредитом отриманим в АТ «Укрексімбанк» (кредитний договір №151110К26 від 05.11.2010), та відновлення об’єктів соціальної і транспортної інфраструктури, житлового фонду, систем забезпечення життєдіяльності, включаючи їх утримання, а також на соціально-економічний розвиток області. При цьому, станом на 1 січня 2016 року таких коштів обліковувалося у Донецькій області 2831,3 млн грн.

Зазначимо, що на виборчий округ Лубінця було залучено більше 60 млн грн, за словами самого нардепа.

Таким чином, обіцянка вважається виконаною.