Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Вінниці

Моргунов пообіцяв реалізовувати проект з роздільного збору відходів

24 вересня 2015 року кандидат на посаду міського голови Вінниці від політичної партії "Вінницька Європейська стратегія" Сергій Моргунов у передвиборній програмі "Вінниця 2020" пообіцяв реалізовувати проект з роздільного збору відходів.
Виконано
Сказано 24 вересня 2015 р.

Джерело

  • https://eurostrategy.vn.ua/strategy.pdf
  • Лист заступника начальника відділу звернень апарату міської ради та її виконкому, розпорядника інформації Тетяни Килимник
  • Лист начальника відділу звернень апарату міської ради та її виконкому Ірини Єлізароваої
  • Лист начальника відділу звернень апарату міської ради та її виконкому Ірини Єлізароваої

Результат

За інформацією наданою пресслужбою від 15 жовтня 2020 року, за час каденції Сергія Моргунова в напрямку модернізації комунальної системи збору та вивезення сміття було досягнуто значних успіхів, а тому обіцянка отримує статус - виконано.

Врамках проекту «Екологічне місто» у м. Вінниці запроваджена система роздільного збору побутових відходів. Мешканці розділяють сміття ще на стадії його утворення (в домогосподарствах) на дві фракції: «сухі» та «вологі» відходи.

Було придбано три окремих сміттєвози, додатково закуплено та розміщено 350 контейнерів під збір та вивезення «сухої» фракції побутових відходів. «Суха» фракція вивозиться окремими сміттєвозами на сміттєсортувальну станцію, розташовану на міському полігоні побутових відходів.

Також на сьогодні по м. Вінниця розташовано 1980 контейнерів євро зразка.

У 2016 році було встановлено три соціальні контейнери для збору непотрібних речей, які передавались нужденним.

Проєкт по впровадженню роздільного збору побутових відходів супроводжувався інформаційною компанією з залученням місцевих медіа та інтернет-ресурсів. Розроблено та розповсюджено безліч поліграфічних матеріалів (флаєра, наліпки, банера, сітілайти, білборди), транслювались відеоролики соціальної реклами на місцевому телебаченню, проведено понад 50 роз'яснювальних екскурсій на сміттєсортувальній станції.

Проводилась інформаційна робота щодо сортування відходів, спрямована на молоде покоління. Робота з населенням щодо популяризації сортування відходів продовжується.

Нагадаємо попередній хід подій:

За інформацією міської ради від 2 липня 2020 року, з 2015 року впроваджено двофракційну схему роздільного збору побутових відходів. Зокрема, на 370 майданчиках встановлено 510 контейнерів для "сухої" фракції (скло, пластик, ПЕТ-пляшки, папір, метал) та 1450 — для "вологої" фракції.

26 вересня 2019 року завершилось облаштування підземного майданчика для збору сміття.

Станом на 19 вересня 2019 року в період з 2015 року на території міської об'єднаної територіальної громади впроваджено двофракційну схему роздільного збору побутових відходів. Щорічно оновлюється контейнерний парк та автомобілів для вивезення побутових відходів.

Утилізація відходів відбувається методом сортування на сміттєсортувальній станції.

Окрім того, з польським інвестором підписано Меморандум «Про співробітництво та організацію взаємовідносин з реалізації інвестиційного проєкту «Будівництво сміттєпереробного заводу та створення сучасної системи збору побутових відходів у м. Вінниця».