Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Антонищак пообіцяв, що звіт ТСК по розслідуванню конфлікту на Закарпатті буде озвучено у Верховній Раді до кінця вересня

20 серпня 2015 року народний депутат України Андрій Антонищак пообіцяв, що до кінця вересня у Верховній Раді буде озвучено звіт Тимчасової слідчої комісії по розслідуванню обставин конфлікту в Закарпатській області. 14 липня 2015 року 287 голосами народних депутатів був ухвалений проект Постанови "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області" №2346а. Комісію очолив депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Микола Паламарчук. Члени комісії: Валерій Пацкан, Андрій Антонищак, Сергій Каплін (БПП), Андрій Тетерук, Антон Геращенко, Валерій Лунченко ("Народний фронт"), Михайло Папієв ("Опозиційний блок") Тарас Пастух, Павло Костенко ("Самопоміч"), Іван Мельничук, Ігор Мосійчук ("Радикальна партія"), Іван Крулько (Батьківщина), Юрій Шаповалов (група "Воля народу"), Дмитро Святаш (група "Відродження").
Виконано
Сказано 20 серпня 2015 р.

Джерело

  • http://solydarnist.org/?p=34102
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=3127
  • http://www.pravda.com.ua/news/2015/07/14/7074458/
  • http://www.hromadske.tv/politics/konflikt-v-mukachevomu-sprovokuvali-pravookhoronni/

Результат

18 вересня 2015 року голова Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області Микола Паламарчук в парламенті озвучив звіт. За результатами проведеного розслідування встановлено, що значною мірою трагедія була спровокована діями керівництва УМВС та СБУ Закарпатської області, оскільки керівники та працівники цих органів не тільки були проінформовані про зустріч представників "Правого сектору" з депутатом Михайлом Ланьо, але й брали участь у цій зустрічі та її оперативному супроводі. Причиною конфлікту слідча комісія вважає з’ясування стосунків між основними політико-бізнесовими угрупованнями, які не поділили контрабандні потоки, що проходять через державний кордон на території області.