Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Сін гарантує довгострокове фінансування екологічних проектів

Кандидат на посаду міського голови Запоріжжя від ВО "Батьківщина" Олександр Сін у передвиборчій програмі 2010 року пообіцяв гарантувати довгострокове фінансування екологічних проектів шляхом укладення спеціальних договорів за підсумками конкурсів та залучення грантових коштів міжнародних екологічних програм.
Не виконано
Сказано 19 вересня 2010 р.

Джерело

  • http://mer.zp.ua/programma.html
  • Лист секретаря Запорізької міської ради Р.О. Тарана від 19 жовтня 2012 року
  • Лист заступника міського голови Д.О. Свіркіна

Результат

В листі секретаря Запорізької міської ради Р.О. Тарана від 19 жовтня 2012 року повідомляється, що для вирішення питання фінансування будівництва споруд для очищення та повторного використання промивних вод ДВС-1 направлено звернення до Міністерства екології та природних ресурсів України передбачити щорічне фінансування заходу у сумі 50 млн. грн. за рахунок державного фонду охорони навколишнього природного середовища у період його реалізації (2013-2015 роки). Як інвестиційний, розглядався проект "Будівництво полігону твердих побутових відходів № 3". Завдяки проведеній роботі у 2012 році забезпечено фінансування заходу переважно за рахунок державного фонду охорони навколишнього природного середовища. Розглядається питання пошуку джерел фінансування проекту "Будівництво цеху утилізації осадів після механічного зневоднення на центральних каналізаційних очисних спорудах лівого берега (ЦОС-1) м. Запоріжжя". Вартість будівництва цеху згідно технічно-економічного обгрунтування скпала 264,128 млн. грн.

Відповідно до листа Запорізької міської ради від 27 лютого 2015 року, спеціальні договори на довгострокове фінансування екологічних проектів із залученням грантових коштів міжнародних екологічних програм не укладались.