Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова політради партії "Народний фронт"

Яценюк пообіцяв, якщо не вдасться зберегти перемир’я, то в Україні буде введено воєнний стан

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк 7 вересня 2014 року заявив, що влада введе воєнний стан в Україні, якщо не вдасться зберегти перемир’я. Яценюк наголосив, що мова йде про зупинку вогню, про проведення переговорного процесу та виконання домовленосте Росією, якщо цього не відбудеться, то в країні буде введено воєнний стан.
Не виконано
Сказано 7 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.unn.com.ua/uk/news/1383045-vlada-vvede-voyenniy-stan-v-ukrayini-yakscho-ne-vdastsya-peremirya-a-yatsenyuk
  • http://ukr.segodnya.ua/politics/pnews/v-minoborony-podschitali-skolko-raz-s-momenta-obyavleniya-rezhima-prekrashcheniya-ognya-boeviki-narushili-ego-621919.html
  • http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/389-19
  • http://espreso.tv/news/2015/09/03/u_rnbo_pokazaly_infografiku_zhertv_viyny_na_skhodi
  • http://espreso.tv/blogs/2015/08/31/ochilnyk_rnbo_iz_richnym_zapiznennyam_reaguye_na_sytuaciyu__v_zoni_konfliktu
  • http://www.slovoidilo.ua/2015/09/07/karta/karta-ato-sytuacziya-na-sxodi-ukrayiny-stanom-na-7-veresnya

Результат

8 червня 2015 року міністр оборони України Степан Полторак заявив, що з моменту оголошення режиму припинення вогню бойовики порушили його більше 4 тис. разів. Також 8 червня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 389-VIII "Про правовий режим воєнного стану. Цей закон спрямований на законодавче врегулювання правового режиму воєнного стану з урахуванням обставин, що виникли у зв'язку з зовнішньою агресією і проведенням антитерористичної операції на сході України.

Станом на 25 серпня секретар РНБО Олександр Турчинов заявив про те,що інженерні підрозділи Збройних сил Росії навели п’ять понтонних переправ через річку Сіверський Донець на ділянці, де по її фарватеру проходить державний кордон України з Росією.

Станом на 3 вересня 2015 року інформаційно-аналітичний центр РНБО України опублікував інфографіку за жертвами збройної російської агресії в Україні. Згідно з даними на інфографіці, 1 млн 396 тис. 800 громадян України стали біженцями (серед них 60% - жінки і діти). В результаті бойових дій 65 дітей загинуло 165 отримали поранення.

За 6 вересня 2015 року проросійські бандформування 12 разів порушували перемир’я, однак в Україні воєнний стан не введено.