Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Романюк встановить пам’ятний знак Героям Майдану

Мер Луцька Микола Романюк 21 лютого 2014 року заявив про намір встановити на Меморіалі Слави пам'ятний знак Героям Майдану, на якому будуть закарбовані імена всіх волинян, які загинули в Києві.
Виконано
Сказано 21 лютого 2014 р.

Джерело

  • http://www.unian.ua/politics/887705-u-lutsku-vstanovlyat-pamyatniy-znak-geroyam-maydanu.html
  •  Лист Луцького міського голови Миколи Романюка
  • Лист міського голови Луцька Миколи Романюка
  • http://zik.ua/ua/news/2015/06/24/lutska_miskrada_vydilyla_800_tys_grn_na_pamyatnyk_geroyam_nebesnoi_cotni_601705
  • http://www.lutskrada.gov.ua/fast-news/volynski-geroyi-nebesnoyi-sotni-postaly-u-bronzi-na-memoriali-slavy

Результат

Відповідно до листа Луцької міської ради від 5 лютого 2015 року, рішенням виконавчого комітету від 11 березня 2014 року №123-1 було оголошено конкурс на кращу проектну пропозицію спорудження на меморіалі Вічної слави пам'ятного знака Волинським героям Майдану. На конкурс було представлено 8 творчих робіт, однак журі не визначили жодного переможця. Тому було вирішено повторно оголосити конкурс на кращу проектну пропозицію спорудження на меморіалі Вічної Слави пам'ятного знака Волинським героям Майдану. На конкурс було повторно представлено п'ять творчих робіт, однак переможця рішенням журі вдруге не було визначено. Рішенням виконавчого комітету від 20 листопада 2014 року було продовжено термін проведення конкурсу до 23 січня 2015 року.

Відповідно до листа Луцької міської ради від 20 квітня 2015 року 17 лютого 2015 року відбулося засідання журі з підбиттям підсумків конкурсу на кращу проектну пропозицію спорудження на меморіалі Вічної Слави в місті Луцьку пам'ятного знака волинським героям Майдану. Вирішили :

- більшістю голосів, шляхом таємного голосування, переможцем конкурсу визначено проектну пропозицію, пам'ятник у вигляді хреста, який рекомендовано встановити на місці захоронення волинського героя Майдану Василя Мойсея на меморіалі Вічної Слави.

- рекомендувати Луцькій міській раді оголосити новий загальноукраїнський конкурс на кращу ідею та місце встановлення пам'ятника волинській Небесній Сотні.

У березні 2015 року при розгляді результатів конкурсу, враховуючи думку громадськості, було прийнято рішення виконавчого комітету від 4.03.2015 "Про оголошення замовленого конкурсу на кращу проектну пропозицію пам'ятника на місці захоронення волинського героя Майдану Василя Мойсея".

Кращу проектну пропозицію встановлення пам'ятника буде визначено після проведення підсумків замовленого конкурсу. Спорудження пам'ятника заплановано до Дня Незалежності у 2015 році.

24 червня 2015 року для зведення пам’ятника Героям Небесної сотні, на меморіалі Вічної слави у Луцьку, Луцька міськрада виділила 800 тисяч гривень.

23 серпня 2015 року у Луцьку на меморіальному комплексі “Вічна слава”, на місці захоронення Василя Мойсея, відбулося відкриття пам’ятника «Волинські Герої Небесної Сотні».