Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Романюк надасть приміщення Центру реінтеграції бездомних громадян

23 листопада 2013 року Луцький міський голова Микола Романюк заявив, що в мікрорайоні Вересневе не буде Центру реінтеграції бездомних громадян. Натомість, найближчим часом, пообіцяв мер, питання з приміщенням для центру буде вирішено.
Не виконано
Сказано 23 листопада 2013 р.

Джерело

  • http://www.lutskrada.gov.ua/fast-news/centru-reintegraciyi-bezdomnyh-gromadyan-u-mikrorayoni-veresneve-ne-bude
  •  Лист міського голови Луцька М.Я.Романюка
  •  Лист Луцького міського голови Миколи Романюка
  • Лист першого заступника міського голови Луцька Яковлева Т.

Результат

Відповідно до листа Луцької міської ради, станом на 8 серпня 2014 року, в місті здійснюється комплекс заходів щодо створення Центру реінтеграції бездомних осіб.

Відповідно до листа Луцької міської ради від 5 лютого 2015 року, в місті діє Центр обліку бездомних осіб ВОБФ «Переображення», який сприяє реєстрації переважного місцезнаходження бездомних осіб та осіб звільнених з місць позбавлення волі, надає допомогу у відновленні документів, майнових та житлових прав, сприяє у працевлаштуванні, отриманні медичної допомоги, надає юридичні консультації, направляє алко- та наркозалежних людей у центри ресоціалізації. Підопічним Центру надається можливість похарчуватися, помитися або скористатися послугами із санітарної обробки речей, за потребою видається чистий одяг та взуття. Бюджетом міста щорічно виділяються кошти на підтримку діяльності Центру обліку бездомних осіб Волинського обласного фонду «Переображення».

Відповідно до листа Луцької міського ради від 2 липня 2015 року, з метою залучення додаткових коштів для вирішення проблеми бездомності та безпритульності у місті, в 2012 році проект Луцької міської ради «Створення Центру реінтеграції бездомних осіб в м. Луцьку, схвалений рішенням Луцької міської ради від 26.06.2012 №27/103, брав участь у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування за пріоритетним напрямком «Організація ефективної системи надання соціальних послуг населенню: організація притулків для бездомних». Партнерська угода щодо реалізації проекту між Луцькою міською радою та дирекцією Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні не укладалась.