Депутатська зарплата як засіб підвищення особистого рейтингу

Читать на русском

Вже другий день не вщухає галас навколо зарплат народних депутатів. У боротьбі за лояльність виборця народні обранці готові не просто відмовитися від підвищення платні, а й пропонують зменшити існуючий розмір заробітної плати майже удвічі.

Зокрема, народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Каплін зареєстрував законопроект, яким пропонується «заради соціальної справедливості» обмежити зарплату членам Кабміну і народним депутатам до 3654 гривень, пише «Слово і Діло».

«Прості люди заробляють всього-навсього кілька тисяч гривень, а пенсіонери виживають на тисячу гривень. На тлі такого фінансового становища не можна, щоб одні жирували, а інші бідували. Тому я запропонував піти на радикальний крок і обмежити зарплати народним депутатам і членам Кабміну трьома прожитковими мінімумами, тобто 3654-ма гривнями. Це буде справедливо по відношенню до простих людей», – вважає Каплін.

Як відомо, «зарплатна епопея» почалася з гучної заяви колишнього народного депутата і члена партії «Батьківщина» Андрія Павловського, який заявив про нібито підвищення заробітної плати чиновникам та депутатам з 1 квітня поточного року. Буквально за кілька годин його заяву спростував діючий нардеп від «БПП» Мустафа Найєм, відомий своєю небайдужістю до цієї теми. Він повідомив, що в ході телефонної розмови з головою парламенту Володимиром Гройсманом, останній запевнив, що підвищення зарплат нардепам не буде.

Водночас, після обіцянки Гройсмана не підписувати жодного рішення про підвищення зарплати депутатам, лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що платню народним обранцям все-таки підняли.

«Сьогодні провів розслідування щодо підвищення зарплати народним депутатам. Таки підняли! Закон, який обмежував виплату зарплат народним депутатам 7 розмірами мінімальної зарплати, втратив чинність із 1 квітня 2015 року. Отже, тепер народні депутати отримуватимуть зарплатню без обмежень, що може сягати понад 17 тисяч гривень», – заявив політик у себе на сторінці в Facebook.

Ляшко також повідомив, що разом з колегами по фракції зареєстрував законопроект, який обмежує максимальний розмір зарплати народного депутата і вимагатиме ухвалення цього документа на наступному пленарному тижні. Відзначимо, що текст відповідного проекту закону і пояснювальна записка на сайті Ради поки відсутні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: