Шевченко і Демчишин хочуть пересадити українців на електромобілі

Читать на русском

Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко вважає, що Україні необхідно стимулювати імпорт та продаж електромобілів.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, інформує «Слово і Діло».

«Терміново потрібно запровадити державну програму пільг (0% ставка ПДВ та ввізного мита) та заохочень, яка б стимулювала імпорт та продаж електромобілів, а також розвиток мережі станцій швидкої зарядки акумуляторів», – заявив Шевченко.

Глава Мінекології додав, що цю ідею також підтримує міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

На думку експерта «Реанімаційного пакету реформ» і автора проекту з популяризації електротранспорту в Україні Костянтина Євтушенко, відкриття розгалуженої мережі електрозаправок має стати потужним стимулом для законодавчих змін, спрямованих на розвиток електротранспорту в Україні.

В свою чергу, народний депутат Тетяна Чорновол вже встигла заявити, що Верховна Рада не розглядатиме законопроект про зниження мита на імпорт електромобілів, так як кількість останніх в Україні дуже і дуже мала. Нардеп вважає, що для того, щоб електротранспорт в Україні одержав розвиток, необхідно в першу чергу привести в порядок вітчизняні електромережі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: