Під Новий рік опозиція почала краще боротися з «нелегітимною» Київрадою

Читать на русском

Лідери опозиційних сил неодноразового обіцяли не допустити проведення сесій Київради, яку вони вважають нелегітимною, втім лише сьогодні, 24 грудня, їм нарешті вдалося повноцінно реалізувати цю свою раніше невиконану обіцянку – сесія Київради, яку намагалися провести в Солом’янській райдержадміністрації, була зірвана фактично відразу після її початку.

Як повідомляє офіційний сайт ВО «Свобода», представники цієї сили в ВРУ Руслан Марцінків, Андрій Іллєнко, Олег Сиротюк, Ігор Сабій та інші опозиційні нардепи прорвалися до приміщення Солом’янської РДА «аби нагадати самозванцям-депутатам міськради про те, що термін їхніх повноважень давно сплив, відповідно, усі рішення, ухвалені ними, незаконні». В цей час під стінами райдержадміністрації зібралося кілька тисяч прихильників опозиції.

Таким чином, «під тиском громадськості й депутатів від опозиційних сил» секретар Київради Галина Герега закрила засідання.

В «Свободі» також звертають увагу на те, що сесія Київради була нелегітимною ще й з тої причини, що на ній не було кворуму.

В свою чергу секретар Київради Галина Герега звинуватила представників опозиції в тому, що через зрив пленарного засідання працівники бюджетної сфери та транспортники не зможуть отримати зарплати і надбавки – це питання, з її слів, мали вирішити сьогодні депутати.

«Ми були впевнені, що всі політичні сили розуміють необхідність  прийняття цих рішень і не будуть шкодити киянам, блокуючи засідання Київради….Такі дії опозиції будуть мати дуже серйозні соціальні наслідки для нашого міста. Працівники транспортної сфери залишаться без грошей, вчителі, медики, соціально незахищені верстви населення без зарплат та надбавок», - цитує Герегу офіційний сайт Київської міськради.

Нагадаємо, 11 липня 2013 року голова парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк запевнив, що опозиція не допустить проведення нової сесії Київради, між тим, сесія була проведена.

Всіма методами протидіяти проведенню нової сесії Київради обіцяв 17 липня 2013 року і лідер партії УДАР Віталій Кличко – його обіцянка також залишилася невиконаною.

Згідно з обіцянкою голови КМДА Олександра Попова, яку він дав ще 29 серпня 2013 року, на найближчих засіданнях Київради мав розглядатись проект міського бюджету та програма соціально-економічного розвитку на 2014-й рік, але цього поки що не відбулося.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: