Нардепи про 100 днів ВР: Втрачений час та низька ефективність

Читать на русском

Попри розчарування українців, система народного контролю «Слово і Діло» вирішила запитати безпосередньо у депутатів, як вони оцінюють перші 100 днів своєї діяльності, та й ті виявились не в захваті від своєї продуктивності та активності.

Зокрема, народний депутат від партії «Батьківщина» Альона Шкрум звернула увагу на низьку ефективність роботи парламенту та поскаржилась, що її закони, подані ще на початку скликання, досі не потрапили до порядку денного. Депутатка також переконана, що вже треба починати приймати закони, які стосуються не лише війни.

«Не можна весь час говорити, що в нас війна і ухвалювати лише закони про війну, нам треба піднімати економіку. Також не можна говорити, що МВФ цього хоче і тільки приймати закони МВФ, але, вибачте, не МВФ нами керує, нас вибирали, щоб ми керували державою. Достатньо шантажувати країну війною та МВФ», – каже Шкрум.

В свою чергу, депутат від «Свободи» Юрій Левченко звинуватив народних обранців у нехтуванні інтересами суспільства.

«Так, цей парламент трошки кращий, ніж минулий, тут є багато нових людей, за своїми моральними якостями та життєвими позиціями вони краще, правильніше, але більшість депутатів ставить інтереси власних кишень вище, ніж інтереси суспільства».

Верховна Рада втрачає час, каже депутат від «Блоку Петра Порошенка» Владислав Голуб, замість того, щоб впроваджувати структурні реформи.

«Без структурних реформ Україну ми не змінимо. Моє глибоке переконання, що зараз треба впроваджувати дійсно структурні реформи, можливо, перший крок – це впровадження судової реформи , до якої ми вже маленький крок, але зробили» – розповідає Голуб.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: