У Кличка кажуть, що на вулиці Києва повертаються «буремні 90-ті»

Читать на русском

Київська міська рада звернеться до Верховної Ради України та Кабінету міністрів з пропозицією створити в Києві муніципальну поліцію.

Таке рішення прийняла постійна комісія Київради з питань дотримання законності, правопорядку та боротьби з корупцією, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За словами депутата Київради від «УДАРу» Владислава Михайленка, який представляв проект рішення, в Києві зараз значно підвищився рівень злочинності.

«На вулиці Києва повертаються буремні 90-ті: багато кишенькових злодіїв, квартирних крадіжок, зустрічається відвертий бандитизм. Шлях до вирішення цієї проблеми лежить через створення муніципальної поліції»,  вважає депутат.

Михайленко також зазначив, що дане звернення буде проявом доброї волі з боку міської громади і каталізатором процесу, про який вже давно говорять, але поки безрезультатно.

Раніше мер столиці Віталій Кличко розповів, що, згідно з його баченням концепції муніципальної поліції, формувати і контролювати її повинні місцеві громади. Міський голова також підкреслив, що головними завданнями муніципальної поліції буде патрулювання міста та контроль за дотриманням порядку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: