Шимків «зарубав на корню» ініціативи Семиноженка і Тимошенко

Читать на русском

Заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків впевнений, що надання пільг підприємствам, котрі працюють в ІТ-галузі, лобіюють компанії, що намагаються зменшити податкове навантаження на свій зарплатний фонд.

Натомість жодних реальних підстав для держави віддавати перевагу тим чи іншим галузям немає, розповів Шимків в інтерв'ю «AIN», пише «Слово і Діло».

Разом з тим, відсутність підтримки держави навряд чи завадить розвитку ІТ-індустрії, впевнений чиновник.

«Це питання, як правило, лобіюють аутсорсингові компанії, які намагаються знизити податкове навантаження на зарплатний фонд. З точки зору держави буде неправильно віддавати перевагу якійсь одній індустрії. Але, думаю, IT-індустрія буде добре розвиватися сама по собі, галузь показує непогану динаміку», – прокоментував ситуацію Шимків, додавши, що завжди був проти такого кроку.

Тим же бізнесменам, яким українські умови ринку не подобаються, замголови АП радить «вставати і їхати».

Читайте також: «Непотоплюваний» Семиноженко «потопив» 10 своїх обіцянок у Держінформнауки

«Слово і Діло» хотіло б нагадати, що у вересні 2013 року в Україні була презентована програма розвитку ІТ-галузі. Тодішній голова Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко пообіцяв «податкові стимули», що дозволили б вивести «з тіні» цей бізнес. Наприкінці того ж місяця законопроект справді був поданий до Верховної Ради.

Пізніше кандидат у президенти Юлія Тимошенко пообіцяла «податкове сприяння» підприємствам, які вкладають кошти в розвиток високотехнологічного виробництва та IT-сфери. Ця обіцянка наразі перевіряється та має статус «в процесі».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: