УДАР готовий на все заради ЄС

Читать на русском

Сьогодні, 1 листопада 2013 року, Віталій Кличко заявив, що його політична сила проголосує за будь-яке рішення щодо Юлії Тимошенко, якщо воно влаштовуватиме Євросоюз. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на прес-службу УДАРу.

"Сьогодні, як ніколи, Україна близька до провалу своїх євроінтеграційних прагнень, - заявив майбутній кандидат в Президенти, - всі попереджувальні дзвіночки вже пролунали. Якщо влада готується не до зриву підписання, а хоче, щоб воно відбулося, треба терміново ухвалювати рішення щодо Юлії Тимошенко".

Не настільки однозначно ще вчора, 31 жовтня, про це заявляв нардеп від УДАРу Сергій Куніцин. Через високий рівень корупції, - заявив він, - прийняття закону про лікування за кордоном може призвести до того, що не лише Тимошенко, а й сотні інших ув’язнених, поїдуть "лікуватись" за межі України, уникнувши, таким чином, відповідальності.

Нагадаємо, що прийняти в жовтні рішення щодо Тимошенко обіцяв голова парламенту Володимир Рибак. Позиція про звільнення Юлії Тимошенко проголошена однією з головних у виборчій програмі Об'єднаної опозиції. Арсеній Яценюк заявив, що саме Юлія Тимошенко буде кандидатом в Президенти від ВО "Батьківщина". А ще рік тому лідер парламентських регіоналів Олександр Єфремов заперечував навіть можливість законодавчого вирішення питання щодо ув’язненого екс-прем'єра.

Вільнюський саміт, на якому заплановано підписання Угоди про Асоціацію з Євросоюзом, відбудеться 28-29 листопада. Відповідно до графіку, Верховна Рада до цього часу має ще два сесійних тижні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: