Кличко вважає Яценюка винним у страйках в Києві

Читать на русском

Мер Києва і голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко заявив, що затримки з виплатою зарплат співробітникам «Київпастрансу» відбулися через неперерахування урядом компенсацій за перевезення пільговиків.

«Велика заборгованість, яку Кабмін нам не перерахував в якості компенсації за перевезення пільговиків. Київська адміністрація вже знайшла 27 млн грн. І продовжує працювати над тим, щоб залучити необхідні кошти», – повідомив Кличко, пише «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт міського голови.

Київський мер також зазначив, що уряд компенсував лише 30% суми за пільгові перевезення. Загальна заборгованість на сьогодні, за словами Кличка, становить 130 млн. грн.

«Я звертався і знову буду звертатися до Кабміну, щоб нам повернули гроші, які вилучають з Києва. Ми повинні їх якнайшвидше отримати, щоб виплатити зарплати», – зазначив мер столиці.

Кличко також повідомив, що із трамвайними депо ведуться переговори, і найближчим часом травмваї повинні вийти на лінії.

Крім того, на покриття заборгованості перед «Київпастрансом» голова КМДА пообіцяв до кінця року виділити 54 млн грн з міського бюджету. «В той час як уряд не перераховує компенсації за перевезення пільговиків, фінансовий тягар лягає на столичний бюджет і киян»,  поскаржився Кличко.

Читайте також: Кличко звинуватив Яценюка у викачуванні грошей зі столичного бюджету

Нагадаємо, сьогодні працівники комунального підприємства «Київпастранс» не вийшли на маршрути, оголосивши безстроковий страйк з вимогою виплатити заборгованість по зарплаті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: