Українці почнуть працювати за новим Трудовим кодексом вже в лютому

Читать на русском

Міністр соціальної політики Павло Розенко каже, що остаточний варіант нового Трудового кодексу планується підготувати до лютого наступного року.

Про це він заявив в ефірі Hromadske.tv, передає «Слово і Діло».

«Трудового кодексу ще немає. Є безумовна база, від якої ми можемо відштовхнутися. Є база трудового кодексу, який був внесений і вже пройшов перше читання», - повідомив Розенко, додавши, що в документі є багато позицій, які його «не влаштовують».

За його словами, якщо базовий варіант нового Трудового кодексу пройшов перше читання, це не означає, що до Верховної Ради проект потрапить в нинішньому вигляді. У зв'язку з цим зараз йде робота над конкретними пунктами кодексу, каже міністр.

«Я маю таку амбітну мету - щоб у лютому ми вже мали кінцевий документ і внесли його на розгляд Верховної Ради», - повідомив Розенко.

Глава Мінсоцполітики також зазначив, що хоче відкрити ринок праці України для іноземних інвесторів, зберігши при цьому права працівників.

Читайте також: Новий трудовий кодекс: працювати з 15 років - можна, фліртувати - ні

Як відомо, народний депутат, голова фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко очікує, що новий Податковий і новий Бюджетний кодекси парламент побачить ще до Нового року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: