«Не наступіть на чергові політичні граблі» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Читать на русском

Сьогодні, 20 жовтня, активісти системи народного контролю «Слово і Діло» провели власну акцію під стінами українського парламенту, з метою звернутися до всіх свідомих українських виборців не голосувати за безвідоповідальних та малоефективних народних депутатів ВРУ VII скликання, які знову балотуються в одномандатних виборчих округах на дострокових парламентських виборах 2014 року.

Зокрема, волонтери «Слова і Діла» принесли та поставили на площі перед Верховною Радою смітник, довкола якого розмістили граблі, на які прикріпили одіозних народних депутатів діючого скликання. Останні, зі слів організаторів акції, дискредитували себе, голосуючи за диктаторські закони 16 січня, або ж відзначились значною кількістю невиконаних обіцянок протягом останніх двох років, моніторингом яких безпосередньо і займається система народного контролю «Слово і Діло».


Варто підкреслити, що довкола грабель із прикріпленими депутатами, розмістились активісти «Слова і Діла», на плакатах яких були написи: «З ким? Як? Куди? Гребти», «Гребіть звідси», «Заступ + вила = граблі».

Зі слів організаторів, головною ідеєю акції стало знищення з допомогою сміттєвого баку всіх невиконаних обіцянок народних депутатів ВРУ VII скликання, яких, за інформацією активістів, назбиралось більше 1400.

Кульмінацією ж акції стало символічне поміщення фотографій безвідповідальних нині діючих народних депутатів, що знову балотуються кандидатами в мажоритарних округах, до сміттєвого баку із закликом: «Нехай назавжди залишаться після 26 жовтня 2014 року на смітнику політичної історії».

Зауважимо, що серед переліку нардепів, чиї фотографії активісти «Слова і Діла» прикріпили на граблі, а потім помістили до символічного сміттєвого баку були: Олесь Довгий, Михайло Поплавський, Павло і Віктор Балога, Олександр Кузьмук, Дмитро Святаш, Сергій Ківалов, Вячеслав Богуслаєв та ряд інших одіозних народних депутатів.

На думку активістів «Слова і Діла», вибори 26 жовтня – це теж в певній мірі «фронт».

«Лише замість куль - слова та обіцянки, а в ролі бойової техніки - політичні партії, лозунги та їх незмінні лідери. І якою б могутньою сьогодні не здавалася «навала» всіх цих пристосуванців для більшості із нас, якими б впевненими вони не були в ефективності власних подарунків, гречки і ваги грошей – ми маємо вистояти. Адже боротьба там, на сході, і тут, в середині країни – це боротьба за одне й теж – незалежність і європеїзацію української держави», - говорить керівник медіа-напрямку «Слова і Діла» Євген Заїка.

Саме тому, волонтери системи народного контролю «Слово і Діло» наостанок закликали всіх присутніх, а також звернулись до небайджуих та відповідальних виборців України: не дати жодного голосу народним депутатам, що дискредитували себе сумнівними голосуваннями та відзначились надмірним рівнем популізму і безвідповідальності перед власними виборцями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: