Порошенко розказав, про що домовився з Путіним у Мілані

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко заявив, що в результаті переговорів між ним, європейськими лідерами та Володимиром Путіним, вдалося домовитися з питань виконання умов Мінського меморандуму, проведення виборів на Донбасі, а також досягти прогресу по газу.

Про це у своєму Twitter повідомив журналіст Руслан Дейниченко, передає «Слово і Діло».

Як повідомляли ЗМІ, на місці проведення переговорів також були помічені голова правління НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв та керівник «Газпрому» Олексій Міллер. Втім коментувати свій візит до Мілану представники енергетичних монополістів поки що відмовились.

Таким чином завершився вже другий раунд переговорів за участі українського та російського президентів. Наразі, за інформацією прес-служби Петра Порошенка, триває його зустріч з прем'єр-міністром Польщі Євою Копач.

Читайте також: Україна з Польщею можуть ліквідувати монополію «Газпрому»

Нагадаємо підписаний 5 вересня у Мінську Меморандум містить 12 пунктів, серед яких – утворення буферної зони, відведення важкої зброї, амністія учасників протистоянь та повне припинення вогню.

Втім, як заявили сьогодні представники самопроголошеної Донецької народної республіки, прийнятий за результатами переговорів закон про особливий порядок самоврядування на Донбасі визнавати вони не збираються. У планах «прем'єр-міністра» ДНР Захарченка – встановлення «незалежності республіки» в межах Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: